Erik Grödahl

Tips på drycker som är okända för de flesta - Allesverloren Chenin Blanc 2016

Publicerad 2017-09-04 08:00:00 i Allmänt,

Det är många vinländer jag hyser stor kärlek till, men ett land som har tagit en stor plats i mitt hjärta är Sydafrika. Det är väl mixen mellan det varma bemötandet, den vackra naturen och de fantastiska vinerna som är den främsta orsaken. Jag har haft förmånen att besöka Sydafrika tre gånger, senast förra hösten när jag deltog i Wosa Sommelier Cup. Jag hoppas på att få återvända igen inom inte alltför lång framtid.
En producent som har varit flitigt förekommande på mina provningar genom åren är Allesverloren och då deras Fine Old Vintage som kanske är ett av de mest prisvärda starkvinerna i Systembolagets sortiment.
 
Veeckans rekommendation är varken röd eller stark utan vit. Jag hittade det detta vin på Arlanda när jag var på väg till Norge för några veckor sedan och det finns även i Systembolagets beställningssortiment.
 
 
Allesverloren Chenin Blanc 2016 (varunr 75986, pris 99,-) har en doft av färska stenfrukter och citrus, smaken är frisk och välbalanserad med en för priset lång eftersmak. Passar utmärkt till torskbiffarna som jag kommer att ha som veckans recept på onsdag, men är också bra till räkor/scampi smaksatt med chili och lime. I Norge avnjöt vi det till pilgrimsmusslor med sötpotatispuré i parmesanskal, en fantastisk kombo.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela