Erik Grödahl

Tips på drycker som är okända för de flesta - Pérez Cruz Cabernet Sauvignon Reserva 2014

Publicerad 2017-08-28 12:50:00 i Allmänt,

Ny vecka och ett nytt vin vin som är okänt för de flesta. Den här vecka går resan till Maipo Alto i Chile och producenten Pérez Cruz. De startade sin verksamhet i mitten av 1900-talet med olika jordbruksprodukter. Det dröjde ytterligare 40 år innan de började med vin. Deras fokus sedan de började med jordbruksprodukter har varit hållbarhet och att framställa högklassiga produkter. Deras viner skall vara druvtypiska och spegla ursprunget.
 
 
Chile är känt för att producera prisvärda syltiga viner, men det här är något helt annat. Pérez Cruz Cabernet Sauvignon 2014 (varunr 6000, pris 99,-) är ett smakrikt vin med bra balans mellan fruktsyra och strävhet. Tydliga toner av svarta vinbär, mörka plommon och mörk choklad i både näsa och gom, lång och behaglig eftersmak.
Sett till priset är det här inget annat än en "stöld", som kund skall du bara tacka och ta emot, det är inte ofta du hittar ett sådant komplext vin för under hundralappen.
Vinet kan drickfärdigt, men kommer att utvecklas med välbehag de närmaste 5-8 åren. Min rekommendation är att beställa 6-8 flaskor för att följa vinets utveckling.
Servera till stekt eller grillat nötkött med tomat-och paprikamajonäs och saltbakad potatis. 

Kommentarer

Postat av: Anna-Karin

Publicerad 2017-08-28 16:14:07

Så himla tacksam att få sådana här tips! Visserligen brukar jag satsa på lite dyrare viner för smakens skull, men vem är inte tacksam när det bjuds sådana här plånboksvänliga fynd.

Svar: Det gör jag också, men det är bra att dela med sig av de här fynden för att öka kvalitetsintresset bland som som brukar handla för runt "hundringen"
Erik Grödahl

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela