Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 54"

Publicerad 2016-12-24 12:53:30 i Allmänt,

Då är vi framme vid julalenderns sista lucka. Ett stort tack till Er som har följt mig under dessa 54 dagar och jag hoppas Ni har fått användbara dryckestips. I dag är dryckestipset av mer symbolisk karaktär, Mikkeller K:rlek Höst/Vinter 2016 (varunr 11415).
Bilden symboliserar vad jag vill ha ut av min jul och det är kärlek.
 
Det är rätt intressant att en massa ateister firar en kristen högtid och om vi tittar krasst på det hela, det finns inget som har dödat så många människor som tolkningen av religiösa skrifter. Jag respekterar att folk tror, men vi måste våga ifrågasätta tro och ställa oss frågan, skall utbildning bygga på tro? Det här har ju mer eller mindre försvunnit i Sverige, men vi ser ju vad som händer runt om i världen, exempelvis på koranskolorna i Pakistan, människor hjärntvättas för att bli heliga krigare.
 
Varje är min önskejulklapp, "fred på jorden", men det har blivit mer som en klyscha. I år har jag kommit överrens med frun att vi inte skall ge varandra materiella ting utan det räcker med kärlek. Dottern får en upplevelse i form av en konsert, sonen några flaskor vin och pengar till kläder.
 
Att vi är kärleksfulla i vår familj märks på vår dotter. I veckan kom två klasskamrater till Elizabeth som har kommit som krigsflyktningar från Syrien och berättade till mig att hon är så trevlig och omhändertagande, jag blev varm i hjärtat. I dag när vi var ute och handlade, fick hon köra tillbaka kundvagnen, tiokronan som hon fick gav Elizabeth till kvinnan som satt och tiggde utanför ICA. I sak tycker jag att hon gör fel, genom att ge tiggarna pengar accepterar vi att de bara sitter och inte gör någonting, samtidigt känner jag mig stolt, Elizabeth visar på en empatisk förmåga och delar med sig.
 
Mitt budskap till Er som läser detta, sprid mera kärlek, le mot dina medmänniskor och var vänlig och hjälpsam. Kalla inte människor som du inte känner för idioter för att de har en annan åsikt än dig. Titta på våra riksdagsmän och riksdagskvinnor som mer eller mindre bedriver vuxenmobbning mot Sverigedemokraterna. Jag tycker inte om deras politik och åsikter, men det är bättre att mötas och ha en dialog istället för att frysa ut någon. Vilket budskap ger det till befolkningen? Det är tillåtet att mobba.
 
Med dessa rader vill jag önska Er alla en god och kärleksful jul, nu kommer jag att ta lite ledigt. Det kan bli några korta inlägg mellan jul och nyår, kanske något dryckestips eller recept. Andra veckan i januari kommer jag att sparka i gång "januarifönstret", där jag har hämtat inspiration från fotbollen. Den stora skillnaden är att du kommer inte att "köpa grisen i säcken" utan du får tips om sådant som stärker din "trupp".
På återhörande!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela