Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 32"

Publicerad 2016-12-02 16:00:00 i Allmänt,

Då var jag tillbaka i realtid, målet med denna julkalender var att alla luckor skulle vara fyllda innan den 1/11, men med mitt kringflackande liv stöter jag hela tiden på nya drycker som jag vill dela med mig av och därför blir det "stryka över och ändra" och det är där vi är nu.
 
Jag har precis avnjutit en härlig lunch på Belgobaren och nu står desserten framför mig, inget som inmundigas med sked, den är flytande. Doften är helt fantastisk, när jag tittar på Systembolagets beskrivning funderar jag på om vi har provat samma öl eller om det är så att de använder en standardmall för mörka julöl. Det första som möter mig när jag snurrar glaset och doftar är en kombination av sötlakrits och eucalyptus, en liten touch av sirapslimpa och mörkchoklad känner jag också, men i min näsa lyser de klassiska julkryddorna med sin frånvaro.
 
Jag är så exalterad över denna dryck så jag har glömt att skriva vad som finns i glaset, Gouden Carolus Christmas (varunr 11630, pris 24,50). Smaken är mjuk och krämig, lite som att dricka vispad grädde med den skillanden att här är eftersmaken söt lakrits och nyrostat kaffe, en helt fantastisk julöl. Det här är inget du skall servera till julmaten utan något du skall sitta och avnjuta 12-14 grader i en stor kupa med en bit Vintage Plantations Ecuador 75 % eller en chokladtryffel, resan till sjunde himlen har aldrig kännts närmare. När detta skrivs går den inte att beställa, men lägg en bevakning på den, så får du ett mejl när den åter är i lager ocn när du väl skall beställa, beställ 24, för den här kommer att utvecklas de närmaste 10 åren, 2022 exempelvis skall du byta ut den mörka chokladen mot en bra mjölkchoklad och tryffeln mot chokladmousse, så är ölens utvecklingskurva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela