Erik Grödahl

Den som väntar...tillbaka på bloggen efter ett uppehåll

Publicerad 2013-06-28 11:59:52 i Allmänt,

 

En intensiv vinter och vår har gjort att jag inte har prioriterat min blogg, men jag har samlat på mig en massa material, både vad det gäller vin & mat, reflektioner från verkligheten och framför allt mina tankar.

Jag har alltid haft en idé om att historieundervisningen i skolan skall börja här och nu för att sedan jobba sig bakåt i tiden, då är det lättare att få förstå varför vår värld ser ut som den gör, så jag får väl leva som jag lär.

Jag sitter på ett lekland utanför Tallinn, Elizabeth leker och har trevligt, Sofia shoppar lite och jag sitter och reflekterar över vårt besök i Norge, där jag träffade min faster och två av mina kusiner för första gången på över 30 år.

 

 Jag tillsammans med min farmor och farmor i
samband med min konfirmation 1983.

Hur kunde det bli på det här viset? Jag har tre kusiner, tre fastrar samt hade min farmor och farfar som alla var en del av min uppväxt, men sedan jag flyttade till Sverige 1982 var kontakten sporadisk via julkort och vykort för att sedan dö ut helt. Jag har inget bra svar på varför det blev så, men för min del handlade nog om att jag vill förtränga mitt förflutna och gå vidare i livet, men på något sätt kommer verkligheten i kapp och det är jag glad för.

Det hela började för några år sedan när Sofia och jag var på väg att hälsa på min mormor i Norge, i bilen frågade hon mig om jag hade någon mer släkt och jag berättade hur det ligger till. Hennes spontana fråga var: ”Varför har ni ingen kontakt?” och det var en fråga som jag inte hade något bra svar på. Väl framme i Kristiansund gick jag direkt till handling och letade upp dem på Facebook, skickade vänförfrågningar till mina kusiner och på den vägen blev det. Resan därifrån till idag har varit lång och jag har nog aldrig känt mig så hel och lycklig som människa som jag gör idag och hur det blev så kommer jag att berätta om under de närmaste veckorna.

Ha en trevlig helg!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela