Erik Grödahl

Chili con Halloumi

Publicerad 2017-05-03 09:25:00 i Allmänt,

Förra veckan tillbringade jag i Juan-les-Pins, Marseille och Tail l'Hermitage för jobb (provning), studiebesök (Valrhona), tävling (EM i blindprovning) och sist men inte minst att få inspiration till nya maträtter och provningskoncept. 
 
Under alla mina besök i olika delar av Frankrike genom åren, så är det inte så ofta jag stöter på vegetariska menyer, men när vi besökte den lilla mysiga restaurangen Ti Toques i Juan-les-Pins förra onsdagen hittade jag en sådan och det var deras Chili con Tofu som gav mig inspiration till Chili con Halloumi, som jag skapade i går.
Chili con Tofu på Ti Toques i Juan-les-Pins
 
Chili con Halloumi är den perfekta vardagsmaten serverat med ett glas kranvatten eller en bra rosé.
 
Det här behövs till 2-3 personer:
1 finhackad gul lök
1 morot skuren i små tärningar
1 finhackad röd spansk peppar med kärnor
400 gram krossade tomater (Mutti)
2-3 dl röda kidneybönor
250 gram halloumi
1/2 till 1 tsk salt
Olja att steka i 
 
Quinoa
Finhackad gräslök
Chili con Halloumi på Skolgatan
 
Gör så här:
  1. Låt lök, morötter och chili fräsa i olja 5-7 minuter, tills morötterna är mjuka. Häll över tomaterna och tillsätt 1/2 tsk salt, låt koka på svag värme 10 minuter.
  2. Tillsätt sedan de röda kidneybönorna och låt koka ytterligare 8-10 minuter, smaka av och tillsätt eventuellt lite mer salt. Medan det kokar steker du hallomi i en grillpanna 3-5 minuter på varje sida tills det får fin färg.
  3. Servera i en skål med quinoa i botten, toppat med chili, stekt halloumi och finhackad gräslök. (Själv använde jag thaibasilika).
 
Smaklig måltid!

Kommentarer

Postat av: Pär Westborg

Publicerad 2017-05-07 14:18:14

Hej, jag skulle vilja komma i kontakt med dig. Skicka ett e-post så återkommer jag. /Pär

Postat av: Pär

Publicerad 2017-05-07 14:18:42

par.westborg@westborgwines.com

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela