Erik Grödahl

Lättlagad het vegetarisk gryta

Publicerad 2017-03-23 13:36:00 i Allmänt,

Det är så enkelt, billigt och smakfullt med vegetarisk mat. I dag gjorde jag en het gryta som jag gärna vill dela med mig av receptet på. Ett bra tips på vägen är att köpa en förpackning torkade kindneybönor eller kikärtor och koka upp och sedan frysa in istället för att köpa färdigkokta.
 
Det här behövs till 2 personer:
1 gul lök
1 röd paprika
1 liten röd chili 
5-6 soltorkade tomatar
400 gram krossade tomater (Mutti)
2 dl röda kidneybönor (ca 125 gram)
1/2 tsk salt
Olja
 
Ris, quinoa ellr bulgur
Creme Fraiche
Rivet limeskal
 
Gör så här:
  1. Finhacka lök och chili (jag som gillar lite hetare mat behåller kärnorna), kärna ur och skär paprikan i bitar och fräs i olja 3-4 minuter.
  2. Tillsätt hackde soltorkade tomater, krossade tomater, kidneybönor och salt, koka 10-15 minuter.
  3. Servera med en klick creme fraiche och finrivet limeskal tillsammans med ris, quinoa eller bulgur.
Dryckestips: Vatten från kranen, stilla eller med tillsatta bubblor.
 
Smaklig måltid.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela