Erik Grödahl

Eftersom jag har termometer vet jag att det ä kallt och gjorde jag lakritsglass

Publicerad 2017-01-06 11:33:00 i Allmänt,

God fortsättning efter några dagars frånvaro är jag tillbaka med ett recept sedan får Ni vänta till nästa vecka innan jag börjar med "Januarifönstret".
 
Gårdagens vanligaste bild på sociala medier,  framför allt norra Sverige var bild på en termometer. I dag lever vi i en tid då de flesta har tillgång till termomter, fönster och nyhetsrapportering både på TV, radio och i smartphone/läsplatta/dator, så alla är fullkomligt medvetna om att det är kallt ute utan att behöva läsa det på Facebook eller Instagram. Det är på samma vis när det snöar, jag har fönster, så jag behöveri inte informeras om det.
 
Istället för att klaga på kylan använde jag mig av den i går och gjorde glass, den här gången blev det en lakritsglass, riktigt gott om jag skall säga det själv.
 
 
 
1 burk Markatta ekologisk kokosgrädde
2 dl grädde
2 msk rårörssocker
1 1/2 tsk lakritspulver
6 bitar Haupt sötlakrits
20 gram choklad med havssalt
1/2 msk brandy eller mörk rom (för att glassen inte skall kristallisera sig)
 
Gör så här:
  1. Vispa grädden tills den är fast, tillsätt kokosgrädden och vispa ihop.
  2. Rör ner rårörssocker och lakritspulver och smaka av.
  3. Dela varje lakritsbit i två delar på längden och sedan varje bit i sex bitar. Skär chokladen i små bitar. Blanda rör ner lakrits, choklad och sprit. Lägg i en form av rostfritt stål och ställ i frysen alternativt ute i kylan.
  4. Ta ut glassen och låt den stå 10 minuter innan servering.
Vi "ses" på tisdag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela