Erik Grödahl

Snabbmat på riktigt - Pizza på tunnbröd

Publicerad 2017-02-08 11:00:00 i Allmänt,

Att sätta sig i bilen och åka i väg till en pizzeria eller något annat snabbmatsställe är inte riktigt min grej. Jag gör hellre något snabbt hemma, som i de flesta fall är mycket godare och framför allt går mycket snabbare. Att sitta 20-30 minuter i en "Drive through" är ju inte vad jag förknipper med snabbmat.
 
En av mina personliga favoriter är pizza på tunnbröd. Här kan du lyxa till det eller bara göra en vanlig pizza. Jag använder tunnbröd från Dahlbergs Hembageri, kryddningen i deras bröd gör det till en perfekt "botten". Det här kan vara det perfekta tilltugget att börja kvällen med eller en middag beroende på toppning och bitarnas storlek. Lite av charmen är att pizzorna ser olika ut.
 
I fredags testade jag tre olika varianter och alla blev riktigt bra. Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
 
Västerbottensost, löjrom och smetana
 
Lägg riven Västerbottensost på tunnbrödet och grädda i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna 10-12 minuter och toppa med löjrom och smetana. Det här är en perfekt inledning på kvällen serverat till ett glas Champagne.
 
Västerbottensost, kantareller och rökt lax
 
Lägg riven Västerbottensost på tunnbrödet och toppa med stekta kantareller och tärningar av rökt lax och grädda 8-10 minuter. Jag använder torkade kantareller som jag blötlägger 10 minuter, sedan fräser jag dem i en stekpanna tills allt vätska försvunnit, tillsätter sedan en klick smör och steker 3-5 minuter.
Fortsätt gärna med Champagne för att behålla lyxkänslan.
 
Tomatsås, oliver, salami, Västerbottensost och Saint Agur
 
Här kan du toppa pizzan med dina favorittillbehör. Min favorit är salami, oliver och blåmögelost.
Jag kör snabbvarianten på tomatsås, 1 dl tomatpuré (gärna Mutti som är mer koncentrerad) som blandas med 2 msk vatten och smaksätts med lite salt och grovmalen svartpeppar. Bred tomatsåsen över tunnbrödet, toppa med Västerbottensost, Saint Agur, oliver och salami och grädda 8-10 minuter. Servera med en Chianti Classico.
 
Smaklig måltid!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela