Erik Grödahl

En spännande kombination - Founders Rhübaeus och mjölkchokladpannacotta

Publicerad 2017-08-16 09:00:00 i Allmänt,

Något av det mest spännande med öl är att det finns några regler och förordningar vilket ger bryggarna fria händer att skapa spännande brygder. På en provning för några veckor sedan hade jag med Founders Rhübaeus (varunr 99312, pris 32,90). Både färg, doft och smakl fick en norrman som mig att tänka på bringebærbrus (hallonsoda) och det fanns en del skepsis bland deltagarna när de provade ölen utan tilltugg. Men men med mjölkchokladpannacotta toppat med färska hallon blev det ett annat ljud i skällan, det fungerade fantastiskt bra ihop. Det finns ett par hundra flaskor kvar av Founders Rhübaeus fördelade på ett 20 butiker. Finns den inte på ditt närmaste Systembolag be dem ta hem den från någon butik som har den och servera den till mjölkchokladpannacottan.
 
 
Mjölkchokladpannacotta

Det här behövs till 4–6 port:

2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
2-3 krm vaniljpulver
100 g mjölkchoklad av bra kvalitet

Garnering:

Hallon

Gör så här:

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med vaniljpulver. Lägg i chokladen bruten i mindre bitar.
2. Rör om tills chokladen smält. Ta upp gelatinbladen och låt de smälta i grädden.
3. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt i 3 timmar för att stelna. Garnera med hallon och servera.

 

Kommentarer

Postat av: Anna-Karin

Publicerad 2017-08-20 15:48:48

För några år sedan "råkade" jag ut för kombinationen mjölkchokladpannacotta/ hallon, matchat med någon slags Lambrusco, vid ett besök på restaurang. Jag tyckte det var en överraskande djärv kombo men upptäckte att det var fantastiskt gott!

Svar: Det är just den typen av kombinationer som är så häftiga, oväntade men klockrena. Det är så viktigt att ta sig "outside the box"
Erik Grödahl

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela