Erik Grödahl

Underbara bubblor från beställningssortimentet

Publicerad 2016-09-08 09:41:19 i Allmänt,

Förra onsdagen var jag och provade igenom importören Bra Vin's sortiment när de hade sortimentsprovning på vinkällaren Grappe i Stockholm. Det är precis som det låter, "Bra Vin", här finns inga sockerbomber eller amerikanskt klingande namn från italienska klacken utan det är fullt fokus på kvalitet. I portföljen finns bl.a. ett brett sortiment av viner från Piemonte och Pfalz för att nämna några ursprung. En av mina favoritproducenter i denna kvalitetsportfölj är Georges Vesselle från Bouzy i Champagne. Jag besökte själv denna producent förra hösten och jag är imponerad över kombinationen kvalitet och pris. Bouzy är en Grand Cru by och här är det den blå druvan Pinot Noir som gäller. 
 
Deras standardchampagne är riktigt bra, men skall du lyxa till det lite skall du välja Georges Vesselle Collection Millésimes Grand Cru Brut 2002 (varunr 77677, pris 559,-) gjort på 90 procent Pinot Noir och 10 procent Chardonnay. 
 
Doften är komplex med toner av bokna äpplen, röda frukter och bär, nougat och nyrostat bröd. Smaken är frisk och elegant med krämiga bubblor, den är torr, strax över 3 gram socker per liter och har en lång och behaglig eftersmak. Den är drickmogen idag, men kommer att fortsätta utvecklas de närmaste 5-10 åren. För att få ytterligare guldkant på tillvaron, servera på rostat bröd med lite smetana och en stor klick löjrom, är Ni fyra som delar så är det både billigare, roligare, men framför allt mer njutningsfullt än två halvljumna Eriksberg på en flygplats någonstans i vårt avlånga land.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela