Erik Grödahl

Mullineux white 2014 - perfekt till en halloumiburgare

Publicerad 2016-09-06 10:39:00 i Allmänt,

I lördags hade vi Sydafrikaprovning med Munskänkarna i Piteå med fokus på Mullineux & Leeu Family Wines som fick utmärkelsen "Winery of the Year" 2016 års utgåva av Platters South African Wine Guide. Det var genomgående hög kvalitet på alla viner, men det som överraskade mig mest var Mullineux White 2014 (varunr 95186, pris 179,-).
Ett komplext och smakrikt vin framställt på 80 procent Chenin Blanc, 10 procent Clairette Blanc, 5 procent Viognier och 5 procent Semillon. Vid första sniffen kommer den doft som jag förknippar med Chenin Blanc, vått ylle, när vinet har snurrats och fått stå en stund domineras doften av stenfrukter och tropiska frukter såsom mogen ananas och papaya tillsammans med vanilj. Smaken är frisk och välbalanserad med toner av stenfrukter och mogen tropisk frukt, eftersmaken är lång och njutbar. Servera detta vin 10-12 grader.
På tallriken rekommenderar jag en halloumiburgare med räkor, tryffelmajonäs och het avokadoröra, recept kommer inom snar framtid, så se till att beställ detta vin redan idag, så kanske du har det till fredagsmiddagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela