Erik Grödahl

Det är hård träning och Munskänkarna som har tagit mig där jag är i dag

Publicerad 2016-09-15 10:33:04 i Allmänt,

I morgon sätter jag mig på flyget mot Kapstaden, en spännande vecka väntar och höjdpunkten blir finalen i Wosa Sommerlier Cup nästa fredag. Det kommer att bli en häftlig upplevelse. Jag har varit till Sydafrika två gånger tidigare och mitt mål har varit att återvända och det lyckades jag med tack vare min seger i Sverigefinalen.
 
Jag har inte fått något gratis när det gäller vin, när jag gick på min första provning med Munskänkarna i februari 2000 öppnades en helt ny värld för mig. Innan dess var jag som folk flest, tyckte om vin, men kunskapen var begränsad och även jag valde ibland kvantitet före kvalitet, men efter denna provning på temat Österrike med Ylva Sundqvist och Anne-Christine Enqvist var bollen i rullning och jag är ju en människa som går "all in" och jag betade snabbt av alla kurser och började engagera mig inom utbildningsgruppen på central nivå.
 
Sedan dess har jag gjort tusentals ideella timmar inom Munskänkarna som provnings- eller utbildningsledare. Det har varit tågresor, bilresor i snöstorm, övernattningar på flygplatser och den enda ersättningen har varit uppskattning och i bästa fall en flaska vin eller en bok. Visst har jag fått se och uppleva mycket också, men det är tid utan inkomst, trots det jag skulle gärna göra om denna resa, för det är tack var dessa timmar jag är där jag är i dag. 
 
Provningar och utbildningarna har gett mig möjlighet att prova mycket vin och jag har fått ett stort kontaktnät inom vinvärlden.Jag har fått träna på att prata inför folk och med åren har jag blivit väldigt duktig på detta.
 
I dag har jag förmånen att jobba med min hobby, vem vet vad jag skulle ha gjort om jag inte gick på denna provning i februari 2000? 
 
Jag är otroligt tacksam för vad Munskänkarna har gett mig, föreningsliv och ideeltt arbete är berikande.
 
Men det krävs ytterligare faktorer för att lyckas, jag är definitivt inget naturbarn när det gäller doft och smak, det är de tusentals timmarna som har gett mig kunskapen. Jag har valt bort andra fritidsintressen, timmar framför TV:n m.m på denna resa.  Men den absolut viktigaste faktorn, det är min fru Sofia som hela tiden har stöttat och peppat mig, pumpat mig med självförtroende. Det var hon som fick mig att vara med i Wosa Sommerlier Cup 2013, själv hade jag inte en tanke på det, men när jag blev nr 2 det året insåg jag att jag har alla möjligheter att lyckas.
 
I mån av tid skall jag dela med mig av min resa i Sydafrika här på bloggen, håll tummarna för mig den 23/9, det kommer att bli oerhört tufft, jag är nog den som är lägst rankad i tävlingen, men jag har självförtroende, är duktig på att improvisera och framför allt jag älskar att uppträda.
 
Vi hörs!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela