Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 9"

Publicerad 2016-11-09 12:00:00 i Allmänt,

Det viktigaste när du utvecklar ditt ölintresse är att hitta likasinnande annars är alternativen två, utvecklingen stoppar eller det blir väldigt dyrt eftersom du får hälla ut mycket. Varför det? På samma sätt som med vin så förändras din smak och du vill ha mer komplexitet eller elegans. Vill du ha mer komplexitet blir det ofta alkoholstarkare dubbel, trippel eller porter/stout och vill du avnjuta fler är det bra att han några att dela med, för det här handlar om njutning och att berusa sig.  
 
 
Själv är jag blivit väldigt förtjust i Russian Imperial Stout och då är det sällan att den är under 10 %. En av mina nya favoriter är Konrads Stout (varunr 89068) från Lervig Aktiebryggeri. Färgen är svart som synden, komplex doft med toner av nyrostat kaffe, mörk choklad, rökighet och söt lakrits. Smaken är mjuk och krämig, men oerhört komplex, eftersmaken är lång, men en viss beska som mjukas upp av laktritssötma.
 
Servera den 12-14 grader i en stor kupa till en chokladtryffel, rumstemperererad Västerbottensost eller bara på egen hand. Det är som bryggeriet själv skriver på baksidesetiketten, med en alkoholhalt på 10,4 procent kan till och med en kosack ramla av hästen, så se till att Ni är två som rider.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela