Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 6"

Publicerad 2016-11-06 08:50:06 i Allmänt,

Då var det söndag och dags för alkoholfritt i julkalendern. Eftersom jag ofta är bilburen i mitt yrke så dricker jag en hel del alkoholfritt, som törstsläckare blir det alltid alkoholfritt, men också för att lyfta en vardagslunch. Många anser ju att lättöl är alkoholfritt och jag kommer ihåg när jag var medlem i IOGT på 80-talet, då serverades det faktiskt cider ibland. På den tiden var vi nog inte medvetna om att 33 cl lättöl/lättcider motsvarade 2 cl 40 %-ig alkohol. Jag jobbade en gång med en nykterist som drack 3-4 lättöl per dag. Det motsvarade en halv liter 40 %-ig alkohol per vecka, värt att tänka på. Jag dricker numera aldrig en lättöl innan jag kör bil, det försämrar reaktionsförmågan avsevärt, prova och halsa en lättöl och spela pingis, så får du se.
 
Den "alkoholdryck" som har kommit längst när det gäller att framställa bra alkholfritt är öl och här är det danska nomadbryggeriet Mikkeller världsledande, de lyckas verkligen att få karaktär på sin alkoholfria öl i motsats till många andra.
Det senaste exemplet är Mikkeler Ambler Red Ale (varunr 11996, pris 16,90). Trevlig doft med toner av torkad frukt och mörkt bröd. I smaken finns en fin humlebeska och toner av torkad frukt och mörkt bröd, eftersmaken är lång och välbalanserad. Det här är en matvänlig ale, som fungerar lika bra till pasta med röd pesto, vegetarisk burgare med sötpotatischips som en entrecote med bernaisesås. Köp hem några flaskor och ha på lut i kylen.
Ha en fortsatt trevlig söndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela