Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 28"

Publicerad 2016-11-30 18:00:00 i Allmänt,

Mogen röd Rioja är ett vin som alltid gör mig glad, de har en fantastisk förmåga att åldras med värdighet och jag ser fram emot min 50-årsdag om 15 månader då jag skall avnjuta en Viña Valoria årgång 1968, jag hoppas den är lika fräsch och välbehållen som mig :-).
 
Vad som också är fascinerande med mogen röd Rioja är priset, den är sällan eller aldrig dyr. Ett utmärkt exempel är Rioja Bordon Gran Reserva 1999 (varunr 75234) som kostar endast 195 kronor, vad får du för det på krogen?
 
 
Den är gjort på 100 procent Temranillo, doften är komplex med toner av torkad frukter, multna löv, läder, vanilj och krondill. Smaken är mjuk med bra balans mellan strävhet och fruktsyra. Eftersmaken är lång med toner av torkade frukter och vanilj. Servera 15-17 grader i stora kupor. Min rekommendation är köp, för när folk upptäcker hur bra och billigt det är kommer det snart att ta slut.
 
Själv provade jag den till renskavsburgare med mandelpotatisklyftor, lingonchutney och Västerbottensost- och pepparrotsdressing och det fungerade utmärkt ihop. Recept på detta kommer nästa onsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela