Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 26"

Publicerad 2016-11-29 13:56:00 i Allmänt,

Fredagen den 2/12 släpps Gramona Imperial Brut Gran Reserva 2011 (varunr 99007, pris 199,-) i tillfälligt exklusivt sortiment, den kommer att finnas på hyllan i 31 butiker, du som inte bor i närheten av någon av dessa butiker, bör sitta framför datorn klockan 10.00 och lägga din beställning innan den tar slut.
 
Alla som känner mig vet att jag föredrar Champagne, men jag har lärt mig att uppskatta högklassiga mousserande från andra ursprung. En av mina favoritproducenter när det gäller Cava är Gramona och för att få en uppfattning av deras storhet så utsågs deras Enoteca Brut Nature 2001 till Spaniens bästa vin i den senaste upplagan av den spanska vinguiden Penin, där den fick 99 av 100 poäng, fantastiskt är ordet.
 
Producenten Gramona är biodynamisk, vilket innebär att de fokuserar på hållbarhet, ytterligare ett argument inmundiga deras Cavor.
 
 
Gramona Imperial Brut Gran Reserva 2011 hade jag senast med på en provning i Uppsala för en och en halv vecka sedan och den vann väldigt stor uppskattning bland provningsdeltagarna. 
Det är en cuvée på 50% Xarel-lo, 40% Macabeu och 10% Chardonnay. Doften är komplex med toner av nyrostat bröd, bokna äpplen, nötter och mineraler. Smaken är frisk, men bubblorna är mjuka, eftersmaken lång med toner av bokna äpplen, mjölkchokladmousse med rostade hasselnötter.
Avnjut den i all sin enkelhet till Arbequinaoliver.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela