Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 23"

Publicerad 2016-11-27 08:30:00 i Allmänt,

Trots solsken, värme, trevliga människor och fantastiska viner vid onsdagens provning i Provence, så kändes situationen problematisk. Problemet var dock av den mer angenäma sorten, att bestämma provningens bästa vin, för den här förmiddagen fick Sydafrika visa sig från sin bästa sida. 
Valet föll på Cornerstone 2012 från den biodynamiska producenten Reyneke. Det här är en producent som gör skillnad och ett exempel på det är att vinsten från detta vin går till vingårdsarbetarna och deras familjer.
Aktuell årgång av detta vin på Systembolagets hyllor är 2013, varunumret är 73639 och priset 199,-. Det här är en s.k. "Bordeauxblend" och den är framställd av 60 % Cabernet Sauvignon, 20 % Cabernet Franc och 20  % Merlot. Doften är komplex med toner av mörka frukter såsom svarta vinbär, mullbär, örter och mineralitet. Smaken är djup och välbalanserad. Vinet kan avnjutas redan idag, men kommer att fortsätta utvecklas med välbehag i åtminstone tio år till. Vill du vara en av de som gör skillnad för de sydafrikanska vinbönderna och deras familjer, då är det givna valet Reyneke Cornerstone 2013.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela