Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 21"

Publicerad 2016-11-24 13:31:39 i Allmänt,

En stor favorit genom åren på min vin och pralinprovningar har varit kombinationen Asti Cinzano och limetryffel, men tidigare i höstas provade jag ett nytt alternativ Nivole Moscato d'Asti (varunr 7787, pris 79,-) och det blev så mycket bättre än tidigare. 
Nivole är ett sött alkoholsvagt vin (5 %) framställt på druvan Muscat Blanc à Petits Grains. Doften är väldigt druvtypisk med honung, fläder och blommighet. Smaken är frisk med tydlig sötma. Servera den 8-10 grader till limetryfflar och succén är given.
 
Limetryfflar
 
Ca 20 stycken

1 dl vispgrädde
2 msk pressad lime
150 g vit choklad av god kvalitet
50 g osaltat smör, rumsvarmt

Garnering:
½ dl rårörssocker 
finrivet skal av 1 lime

  1. Koka upp grädde och tillsätt limesaft.
  2. Hacka chokladen och blanda ner den i grädden. Vispa tills alltsammans är helt slätt och tillsätt smöret. Ställ övertäckt i kyl och gärna över natten.
  3. Forma tryfflar med ett kuljärn eller med händerna. Förvara i kylskåp eller frys. Före servering rullas tryfflarna i socker och limeskal.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela