Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 17"

Publicerad 2016-11-19 09:18:41 i Allmänt,

Det var kärlek vid första ögonkastet. Vi vrider tillbaka klockan till den första fredagen i september 2015. Jag minns det som det var i går. Vi satt där förväntansfulla i en konferenslokal i Falset. Plötsligt uppenbarade hon sig framför mig.... Ugglan och jag var såld. Det är sällan eller aldrig att en etikett får mig att köpa ett vin, men det var något speciellt med denna Uggla, det måste ha varit blicken, redan innan jag smakade vinet, kände jag, denna magnumflaska vill jag ha.
 
Och det är som min fru brukar säga "Your wish is your command" och jag fick en flaska att ta med mig hem.
 
Men den här flaskan var mer än en snygg etikett, innehållet var (är) också fantastiskt. Om du köpen en Miloca, det finns både Carinyena och Garnacha, så får du ett omsminkat vin. Här får druvan visa upp sig som den är utan inbladning av fat, så här är det frukt och mineraler som dominerar. I Carinyenan domineras doften av mörka frukter såsom svarta vinbär och moreller, lite sötlakrits och en mineralrökighet. Smaken är mjuk med en frisk syra och mjuka tanniner.
I Garnachan är frukten rödare, det är solmogna skogsbär och mineral. Tanninerna är mjuka och syran frisk.
Så för dig som vill prova viner som är rena och ekologiska, då är det Miloca som gäller och min rekommendation är beställ några flaskor av varje, det är spännande att jämföra dem mot varandra på en middag med likasinnade. Du kan dricka dem redan i dag, men de kommer att utvecklas med välbehag de närmaste fem åren. Servera 15-17 grader till en lättrimmad torskrygg i rödvinssås med potatispuré.
Priset är 179 kronor, Garnachan har varunr 79771 och Carinyenan har varunr 79391. Produktionen är liten, det framställs 5500 flaskor av Garnachan och 2200 av Carinyenan, så du tillhör en exklusiv skara när du provar detta vin.
 

Kommentarer

Postat av: lillemor.fh@gmail.com

Publicerad 2016-11-22 10:43:37

Tusen tack för den roligaste vinprovningen någonsin på Uppsala vin och Delikatessmässa i lördags. Det du förmedlade inom etik var så bra. Härligt att det finns sådana som du! Många skruvade på sig såg jag som nästan satt längst bak. Har berättat för mina vänner som liksom jag tycker deta är viktigt men en sak glömde jag bort som du sa. Vad var der du berättade om att äta kyckling. Det var ju så bra formulerat.Tack på förhand
Mvh
Lillemor

Svar: Hej Lillemor, ursäkta sen återkoppling, stort tack för de fina orden. Vad jag menar med kyckling är ju att merparten av de svenska kycklingarna har en tragisk tillvaro, de får sällan eller aldrig komma ut och se solen utan de proppas fulla för att slaktas innan de är 40 dagar gamla, jag skulle kunna mejla dig en liten fördjupning om du vill.Mvh
Erik
Erik Grödahl

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela