Erik Grödahl

Tillbaka med grova knäckebröd

Publicerad 2016-02-18 17:22:00 i Allmänt,

Ambitionsnivån är alltid hög, men jag har alltid svårt att komma igång med bloggandet efter årsskiftet, det är så mycket annat som ligger och väntar, veckorna går och plötsligt har halva februari gått, men nu är jag tillbaka igen med åsikter, recept och dryckestips, vi börjar med  grova knäckebröd som är passar utmärkt med en mogen brieost och lite fikonmarmelad. Då kör vi!
 
1 dl linfrön
1 dl fiberhavregryn
1 1/2 dl fullkornsdinkel
1 dl grahamhamsmjöl
1/2 tsk salt
2 dl kallt vatten
2 msk olivolja
 
 
Garnering
Solrosfrön och havssalt
 
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt vatten och olivolja. Rör till en lös smet.
  3. Lätt ett bakplåtspapper på en plåt (30x40 cm) och bred ut smeten, strö över en mix på solrosfrön  ch havssalt.
  4. Grädda mitt ugnen 20-25 minuter. Ta ut plåten och skär i bitar av önskad storlek. Grädda ytterligare 20-30 minuter.
  5. Låt svalna.
  6. Servera med brieost och fikonmarmelad

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela