Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 40"

Publicerad 2016-12-12 12:19:00 i Allmänt,

 
Då var det dags för bubbel igen och turen har kommit till en Cava som var väldigt uppskattad när vi hade vår spanska vinbar i samband med Noliamässan i augusti. 
 
Avinyó Reserva Brut Nature 2011 (varunr 77434, pris 137,-) är framställt på 55 % Macabeu, 35 % Xa-rello och 10 % Parellada. Cavan har fått ligga minst 18 månader på sin jästfällning innan den degorgerades. Doften är till en början knuten, men efter en stund i glaset öppnar den upp sig och det är toner av citrus och stenfrukter. Smaken är torr och frisk med toner av citrus och gula frukter. Servera den 10-12 grader till en oliver och mangchegoost marinerade i olivolja. Du måste beställa ett kolli om minst sex flaskor, men det kan vara ett bra sätt att följa mognadsprocessen genom att dricka en flaska var sjätte månad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela