Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 36"

Publicerad 2016-12-06 11:54:35 i Allmänt,

Det finns ett antal producenter och bryggerier som alltid levererar, vilket än av deras produkter du köper, så blir du aldrig besviken, det är välgjort och av hög kvalitet. Ett av dessa varumärken är Lagunitas, som tillhör den första generationen av mikrobryggerier i USA. De startade verksamheten 1993 och namnet kommer från orten där de startade. I dag är de bland de 20 största bryggerierna i USA och finns både i Petaluma i Kalifornien och i Chicago, trots storleken så har de bibehållit den höga kvaliteten , respekt.
En favorit i juletider är deras Holiday Ale (varunr 11312, pris 25,90), som tillhör kategorin Strong Ale, vilket innebär att de är lite alkoholstarkare än en vanlig ALE, oftast över 7 %.
Stor doft med toner av mogna tropiska frukter, citrus och en tydlig humleton. Det är en markerarad humlebeska i smaken som balanseras upp av de härliga tonerna av tropisk frukt och citrus i eftersmaken. Servera den 10-12 grader i en större kupa. Får den här ölen lite fett och syra som sällskap kommer den att växa ytterligare. Prova med en hemlagad Pizza med lite blandade ostar som Västerbotten, buffelmozzarella, Parmignano Reggiano, Saint Agur m.fl eller en ostpaj är perfekt på tallriken, så får du en härlig smakupplevelse. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela