Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 35"

Publicerad 2016-12-05 11:00:00 i Allmänt,

I torsdags körde jag lite experimentverkstad i köket och skapade lite recept inför framtida artiklar i Gratistidningen och Munskänkarnas nyhetsbrev. Det blev pasta med ruccolapesto och rökig kyckling, fantastiskt gott, recept kommer. Nästa steg var att hitta ett vin som passar, med tanke på att både ruccolan och kycklingens rökighet har en del beska så gällde det att hitta ett vin med inte alltför mycket beska. Valet föll på ett vin som jag tidigare provade i samband med vår vinmässa, Birichino Grenache Besson Vineyard (varunr 70960, pris 189,-) från Central Coast i Kalifornien. 
Ett härligt vin med toner av solmogna skogsbär såsom smultron och hallon samt lite örtkryddor. Smaken är elegant och koncentrerad med mjuka tanniner och väl integrerrad fruktsyra, eftersmak är lång och mjuk med toner av skogsbär. Serveras 13-15 grader till min rökta kyckling med ruccolapesto eller till en Ceasarsallad. Importören Handpicked Wines rekommenderar Wallenbergare och det är jag övertygad om att det blir en bra kombination.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela