Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 34"

Publicerad 2016-12-04 16:51:00 i Allmänt,

Ytterligare en vecka har rusat i väg och i går var det exakt tre veckor till julafton. Ett av de bästa alkoholfria alternativen i kombination med mat inte bara inför julen utan hela året är Saxhyttegubbens Blåbär 100 % (varunr 1969, pris 69,90). Det finns de som tycker det är dyrt, men det är som med mat och dryck, kvalitet kostar, betänk att det här är framställt på 100 procent blåbär, inga andra tillsatser, så jag finner det billigt sett till arbetskraftskostnad och framställning.
 
Vad som gör den så matvänlig är att den har väldigt hög fruktsyra i kombination med lite fyllighet och strävhet, något som gör att den står sig bra mot rätter med syrliga och krämiga tillbehör. Rent doftmässigt, självklart är det blåbär som dominerar med en touch av skog. Servera den 10-12 grader i ett stort vinglas för att den skall få blomma ut ordentligt. Prova den till renskavsburgare med lingonchutney, Västerbottensost- och pepparrotsdressing och mandelpotatisklyftor. Receptet kommer på bloggen nu på onsdag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela