Erik Grödahl

"Julkalender by Erik Grödahl - lucka 31"

Publicerad 2016-12-02 09:00:00 i Allmänt,

Ett vin som jag har haft med på några provningar denna höst är Hedge Family Estate Red Mountain 2012 (varunr 70976, pris 225,-). Det här vinet härstammar från Red Mountain som är ett AVA (American Viticultural Area) i Yakima Valley i Washington State. Det är en s.k. Bordeauxblend med lite inslag av Rhône, 60% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot, 8% Syrah, 4% Cabernet Franc och 2% Malbec.
 
 
Doften är komplex med toner av mörka frukter såsom svarta vinbär och plommon, nyvässad blyertspenna, svartpeppar, mörk choklad och nyrostat kaffe. Smaken är kraftfull, men med bra balans mellan tanniner och fruktsyra. Eftersmaken är lång och elegant med toner av mörka frukter, choklad och eucalyptus. Det är vinet går utmärkt att konsumera redan i kväll, men kommer att fortsätta utvecklas åtminstone de närmaste åtta åren. Servera den 16-18 grader i en Bordeauxkupa till ugnsstekt lammstek späckat med chorizo och krämig potatisgratäng.
 
I dags släpps också årgång 2013 av samma vin i tillfälligt sortiment, här en druvsammansättningen 59% Cabernet Sauvigon, 28% Merlot, 5% Cabernet Franc, 4 % Malbec, 2% Petit Verdot och 2% Syrah. Stilmässigt är vinerna lika i doft och smak, men har lyser svartpepparn med sin frånvaro. Varunumret för detta vin är 95390 och priset är det samma. Beställ hem ett par flaskor av varje årgång och gör en egen jämförelse.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela