Erik Grödahl

Ungsstekt torskrygg på bädd av ärtpuré med riven pepparrot och skirat smör

Publicerad 2015-08-31 12:00:00 i Allmänt,

Det fantastiska sensommarvädret håller i sig och det går fortfarande att avnjuta en sen middag utomhus utan att behöva ta på sig flisjacka trots att jag bor i Piteå. I dag skall jag dela av mig med ett recept på en ny variant av min lättrimmade ugnsstekta torskrygg, som den här gången serveras på en bädd av ärtpuré tillsammans med riven pepparrot och skirat smör. Vintipsen kommer från två länder som lätt kan förväxlas om man pratar engelska snabbt, Austria och Australia.
 
 
Det här behövs till 4 personer:
4 bitar torskrygg á 130-150 gram
4 dl vatten
0.5 dl salt
Olivolja
 
Ärtpuré
500 gram ärtor
1 dl creme fraiche
2 msk riven pepparrot
Salt
 
Tillbehör
1 dl riven pepparrot
100 gram smör
 
Gör så här:
 1. Lägg torskryggarna i i saltat vatten och rimma 20-30 minuter. Sätt ugnen på 150oC.
 2. Torskrygg: Lägg torsken i en ugnsfast form, droppa över lite olivolja och stek till 48-50 grader innertemperatur (använd stektermometer).
 3. Under tiden torsken är i ugnen, koka ärtorna i lättsaltat vatten några minuter, häll av vattnet och mixa sedan ärtorna med creme fraiche. Tillsätt riven pepparrot och smaka av med salt. Smält smöret i en kastrull.
 4. Servera torskryggen på en bädd av ärtpuré tillsammans med riven pepparrot och smält smör.
Vintips:
Austria vs Australia
Penfolds Bin 51 Riesling 2014 (varunr 70382, pris 195,-)
Schloss Gobelsburg Kammerner Gaisberg Riesling Erste 2013 (varunr 72356, pris 199,-)
 
Smaklig måltid!
 
 

Varför denna rädsla och hat - vart är vi på väg?

Publicerad 2015-08-30 13:52:50 i Allmänt,

Jag läste en mycket intressant artikel i veckan i DN's kulturbilaga "1930-talet har blivit vår tids spegelbild" (http://www.dn.se/kultur-noje/1930-talet-har-blivit-var-tids-spegelbild/). Jag rekommenderar varmt att läsa denna artikel och reflektera över vart är vi på väg?
På samma vis som under krigen på 1900-talet söker sig stora flyktningsströmmar till ett liv i trygghet, där de slipper att svälta, ligga sömnlösa av rädsla för bomber, granater eller soldater som skall avrätta eller tillfånga ta dem. Här i Sverige växer SD i varje opinionsmätning och med största sannolikhet beror det på deras syn på integrationspolitiken och än fler lär söka sig dit efter Jimmy Åkessons förslag om folkomröstning om invandringspolitiken. Jimmy Åkesson har ETT rätt och det är att "människosmugglarna måste sättas åt", men i övrigt så är det förslag helt utan empati.
 
Jag har varit försiktig med att kritisera SD eftersom jag är medveten om att varje gång de får "mothugg", så kommer fler att sympatisera med dem. Vad jag undrar över är, hur många av dem som sympatiserar med SD på grund av deras integrationspolitik har försökt att sätta sig in i migranternas situation. Migranterna betalar stora summor för att sitta inlåst i bagageutrymmen på bilar och i containers på lastbilar, åka gummiflotte i storm över medelhavet, det är en typ av "rysk roulette" och alla som spelar rysk roulette vet att det är med livet som insats, men möjligheten är ofta större att överleva rysk roulette, det är bara 1/6's risk att "få" kulan.
 
Situationen i länder som Italien, Grekland, Ungern och Makedonien är mycket värre än i Sverige. Varför finns denna rädsla och hat i Sverige? Om vi vänder ryggen till är risken stor att vi står inför ett storskaligt krig i världen. Vi länder som har möjlighet måste hjälpas åt. På kort sikt måste vi ta emot migranterna, men det långsiktiga målet måste vara att skapa fred i deras hemländer och ge dem möjlighet att återvända hem.
 
Västvärlden bär en stor skuld till den uppkomna situationen eftersom de sedan andra världskriget har stöttat olika falanger med krigsmaterial och gett dem möjligheten att bygga upp armeer istället för att satsa biståndspengarna utbildning och bygga infrastruktur och det är prist för detta vi betalar nu.
 
Tänk så mycket pengar USA satsade på att bygga upp det som sedemera blev talibanerna i kampen mot den sovjetiska ockupationsmaketen, detta har kostat än mer pengar och människoliv i efterhand.
 
Ibland är det bra att titta i bakspegeln att ta lärdom av vad som hände då, annars är risken stor att vi är på något som som gör dagens situtation med migranter till en lätt västanvind i jämförelse med vad som kommer att ske om vi vänder ryggen till.
 
 
 

Vi är på gång - Följ med på vår resa

Publicerad 2015-08-19 22:13:00 i Allmänt,

Klockan har inte ens passerat 22.00 och jag ligger trött, utsliten, men nöjd efter den första dagen på Formexmässan. Att jobba i en monter på en mässa är ett av de tuffaste jobb som finns, både fysiskt och psykiskt. Att stå i nio och en halv timme känns framför allt i ryggen och benen, men jämfört med den mentala tröttheten är det en baggis. Eftersom våra produkter är okända för de flesta handlar det hela tiden om att skapa kontakt med potentiella köpare, ofta handlar det om att under fem sekunder få dem att bli intresserade av produkter de aldrig har sett tidigare. Det gäller att få kontakt med rätt människor eftersom mässbesökarna tillhör så många olika branscher. De kommer ofta från fyra håll samtidigt, så det gäller att ha splitvision.
 
Med dessa tuffa förutsättningar känner vi att vi är på gång efter den första mässdagen. Vi har fått ett väldigt positivt gensvar från alla som har besökt vår monter. Vi erbjuder unika produkter som ingen annan har. Produkterna är ekovänliga och handgjorda. Vad som är mest fantastiskt är att min fru Sofia, tvålmakaren/ljusmakaren har tagit fram 129 nya produkter sedan januari. På Formexmässan i januari hade vi åtta olika ljus i två storlekar. Nu har den kollektionen utökats med badsalt, kroppslotion, kropps-och badolja, doftpinnar, kroppsskrubb och flytande tvål.
Jag tror och hoppas att vi fyller ett hål på marknaden. Många av dagens konsumenter är hälsomedvetna och vill veta vartifrån produkterna kommer och vem som har tillverkat dem. Den som köper produkter från Hing eller Tvålköket vet att de är tillverkade av Sofia Grödahl för hand på Malmgatan i Piteå. Det här är inte massproduktion från USA eller Asien med beteckningen Paris - London - New York, det kanske låter häftigt med dessa städer, men de har ingen koppling till produkten, det är bara ett marknadsföringstrick. Nog känns det väl tryggare med Piteå, Norrbotten, Sverige?
 
 
 
 Följ med på vår resa genom Formexmässan, i morgon skall jag presentera några av våra produkter.

Strawberry Mojito

Publicerad 2015-08-18 15:13:00 i Allmänt,

Med högsommarvärme i hela Sverige är det kanske dags att damma av sommardrinkarna igen. Det här är en av mina absoluta favoriter, Strawberry Mojito och görs den på långsamt mognande jordgubbar från Norrbotten blir den magiskt god. Jag väljer att göra min Mojito med agavesirap istället för sockerlag, tycker den blir mycket fräschare i smaken.
 
4-6 cl Havanna Club Añejo 3 años (varunr 527, pris 250,-)
Några kvista mynta, gärna Marockansk 
1/2 -1 dl jordgubbar
1/2 lime
1 tsk agavesirap
Isbitar
Sodavatten
 
 1. Muddra myntabladen i en mortel eller i glaset, tillsätt en halv lime och pressa ut limesaften med mortelstaven, om du har pressat i morten, häll över vätskan och de muddrade bladet i ett glas. Mosa sedan ner jordgubbarna.
 2. Tillsätt först Agavesirap, blanda väl, tillsätt sedan is och sodavatten och blanda igen.
 3. Servera.

Dags at byta fokus efter en av de bästa somrarna någonsin

Publicerad 2015-08-17 06:59:00 i Allmänt,

Då sitter jag här måndag morgon, solen skiner från en klarblå himmel och hela kroppen värker. Det är inte så farligt som det låter, ett stukat lillfinger och träningsvärk, det kostar att spela fotboll när man är 47.
I dag är det dags att byta fokus och återgå i tjänst efter nio veckors pappaledighet. Det har varit helt fantastiskt. Jag har varit pappaledig tidigare, sex månader med min son, men det var från det at han var nio månader och det är något helt annat. Det var också en underbar tid, men det handlade mer om äta, sova, byta blöjor, tvätta, handla, laga mat, promenera och lite lek. Nu när Elizabeth är fem och ett halvt år är det något helt annat eftersom hon är med hela tiden, det är verklighen en investering att vara hemma med sitt barn och inte vara styd av klockan utan bara göra det som faller oss in, men allt har sitt slut.
Framför mig ligger en höst med många spännande projekt och utmaningar. Jag ser fram emot att fortsätta resan med mig själv som arbetsgivare, men innan dess skall jag jobba tillsammans med min fru en vecka.
 
 
Om några timmar sätter vi oss i bilen och rullar ner mot Stockholm för att vara med på Formexmässan, där hon skall presentera sin nya kollektion med ljus, doftpinnar, tvålar, bodybutter m.m. Hon har gjort ett fantastiskt jobb med att ta fram dessa produkter och det skall bli spännande att ser hur det tas emot. Jag hoppas verkligen att det finns en medvetenhet hos inköparna att välja handgjorda etiska svenska produkter framför massproducerade artificiella produkter.
Så under den här veckan kommer jag att byta lite fokus på bloggen från i första hand mat och dryck till att dela med mig av erfarenheterna från mässan och beskriva lite av hennes produkter.
Ha en fantastisk start på veckan.
 
 
 

Australiensiska vintips inför helgen

Publicerad 2015-08-14 10:00:00 i Allmänt,

Det härliga sensommarvädret håller i sig och vi är nog många som kommer att plocka fram grillen även denna helg. I vanlig ordning så är det så att god mat kräver goda drycker för optimal njutning. En producent som producerar viner av hög kvalitet i alla prisklasser är Penfolds från Australien. I likhet med många andra bra producenter har flera av deras viner knuffats ut från hyllan i många butiker för att ersättas av i mina ögon sockerbomber från "vinfabriker", om du som konsument väljer att beställa hem de viner som inte finns i din Systembolagsbutik ökar det möjligheten att få tillbaka dem på den ordinarie hyllan. Att vi inte har Kalimna Bin 28 Shiraz och Thomas Hyland Chardonnay är ett underbetyg till konsumenterna i Piteå.
 
Deras Koonunga Hill Shiraz Cabernet (varunr 6253, pris 99,-.) är ett välbalanserat vin som är ett utmärkt sällskap om du har nötkött- eller lamm på grillen, gärna med syrliga eller krämiga tillbehör. Vill du gå upp lite i kvalitet väljer du deras Kalimna Bin 28 Shiraz 2012 (varunr 16320, pris 169,-) som är ett fantastiskt vin för en liten peng. Det här är vinet har lite mer kraft och fyllighet, så det klarar också lite kraftfullare kött som ren och vildsvin. Om inte vinet finns på hyllan i ditt Systembolag, beställ någon flaska och ha liggande hemma.
 
 
 
I beställningssortimentet finns också deras vita Bin 51 Riesling 2014 (varunr 70382, pris 195,-), ett friskt och fräscht vin med mycket syra, som passar bra till skaldjur.
 
Väljer du att grilla lax, öring eller röding, prova deras Thomas Hyland Chardonnay 2013 (varunr 6023, pris 99,-), du blir inte besviken.
 
Ha en trevlig helg!
 

Hönsfärsbullar i currysås

Publicerad 2015-08-13 13:38:00 i Allmänt,

En tanke som med jämna mellanrum är "Vart tar alla höns vägen?". När jag växte upp i Norge på 70-talet var det vanligt att vi åt ugnsstekt höna i gräddsås som söndagsmiddag, sedan hände något hönan försvann och kycklingen kom, kanske som en förklädd höna. När jag besökte Restaurangakademin förra våren kom jag i kontakt med höns igen och fick prova olika maträtter på höns som för mig var mycket tilltalande, därför blev jag glad när jag hittade ekologisk hönsfärs på ICA och av dessa gjorde jag hönsfärsbullar i currysås och serverade en fräsch sallad, en maträtt som uppskattades av hela familjen, framför allt av min dotter på fem och ett halvt år, så detta är ett recept för småbarnsföräldrar. Salladen kan ju bytas ut mot ris eller pasta.
 
 
 
Det här behövs till fyra personer:
500 gram hönsfärs
1 gul lök
1 dl havregryn
1 ägg
1 tsk spiskummin
1 1/2 tsk salt
Svartpeppar
Smör att steka i
 
Sås:
Stekspad
3 dl grädde
1 tsk curry
salt och peppar
 
TIllbehör:
Sallad, ris eller pasta
 
 
 
Gör så här:
 1. Knäck ägget och vispa det lätt med en gaffel i en bunke, tillsätt havregrynen och låt stå fem minuter.
 2. Finhacka löken, blanda ihop hönsfärs, lök och ägg/havregryn tillsammans med spiskummin, salt och svartpeppar.
 3. Blöt händerna i vatten och rulla ihop till bollar i önskad storlek, stek i smör tills bollarna fått fin färg. När bollarna är färdigstekta tillsätt 1-2 msk vetemjöl till stekspadet och rör ut mjölet, tillsätt grädde och curry och koka upp, smaka av med salt och peppar. Tillsätt bollarna och låt koka 2-3 minuter.
 4. Servera med valfritt tillbehör.
Smaklig måltid :-)
 
 
 

Råg- och fullkornsdinkelkakor med blåbär

Publicerad 2015-08-12 11:30:00 i Allmänt,

Jag fortsätter att använda skogens skafferi och i dag har jag bakat bröd med blåbär och de blev riktigt goda. Att servera dem varma direkt från ugnen med smör och ost är ljuvligt. Blåbären gör att bröden blir mycket saftigare.
Vad det gäller mjöl och gryn, använd det du har i skafferiet. Agavesirap kan bytas ut mot vanlig sirap eller rårörssocker. Om du tar socker minska mängden mjöl lite.
 
Det här behövs till 5-6 bröd
2 1/2 dl fingervarmt vatten
25 gram jäst
1 1/2 tsk salt
2 msk olivolja
3 msk agavesirap
1 dl blåbär
1 dl havregryn
1/2 dl linfrö
2 dl rågmjöl
3-4 dl fullkornsdinkelmjöl
 
 Gör så här:
 1. Blanda alla torra ingredienser, börja med 3 dl fullkornsmjöl, tillsätt sedan mer om degen känns lös.
 2. Värm vattnet och tillsätt först jästen, sedan olivolja och agavesirap och till sist blåbär.
 3. Blanda vätskan med de torra ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i rumstemperatur 30-45 minuter.
 4. Baka ut till fem till sex runda frallor (se bilden). Nagga dem med en gaffel och låt jäsa 20-30 minuter.Sätt ugnen på 225 grader, grädda sedan mitt i ugnen 10-12 minuter.
 5. Servera med smör, ost, tomat och gurka.
Smaklig frukost :-)

Snabb svamppasta

Publicerad 2015-08-11 12:27:00 i Allmänt,

Jag fortsätter att välja råvaror från skogens skafferi, så det blir ytterligare ett svamprecept. Med tanke på årstiden har jag valt färsk svamp, men det går ju utmärkt att använda torkad också (blötlägg 5-10 minuter innan). För att det skall gå riktigt snabbt, värm pastavattnet i vattenkokaren och använd färsk pasta.
 
 
 
Det här behövs för två personer:
300 gram färsk svamp (30 gram torkad)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl smetana eller creme fraiche
1 tsk sambal oelek
Salt
Riven ost
Olivolja
Pasta
 
Gör så här:
 1. Börja med att fräsa svampen utan olivolja tills allt vätska har absorberat. Tillsätt sedan olivoljan och fräs svampen tillsammans med lök och vitlök 3-4 minuter. Tillsätt smetana/creme fraiche och sambal oelek, låt koka ihop två minuter och servera med den nykokta pasta, riven ost och ringlad olivolja.
Smaklig måltid :-)

Svamprisotto

Publicerad 2015-08-10 11:14:00 i Allmänt,

Det fantastiska augustivädret fortsätter, så det är bara att gå ut och skörda från skogens skafferi. Att få avnjuta en svamprisotto på svampar som man själv har plockat tillsammans med ett glas rött, det är balsam för själen.
 
Det här behövs för 3-4 personer
500 gram färsk svamp
1 msk smör till stekning
1 liter kantarellfond (9.5 dl vatten och 4.5 dl koncentrerad kantarellfond)
1 liten gul lök eller två schalottenlökar
25 gram smör
3 dl arborio- eller avorioris
1 dl torrt vitt vin
25 gram smör
75 gram Allerum extra lagrad prästost eller Västerbottensost
Salt och nymalen peppar
 
 
 
Gör så här:
 1. Fräs först svampen stekpanna utan smör för att få ur all vätska, tillsätt sedan smör och fräs några minuter.
 2. Koka upp fonden.
 3. Fräs löken i en kastrull eller stor stekpanna i smör. Lägg i hälften av svampen och rör ner riset, låt det svettas tills riskornen är genomskinliga.
 4. Häll över vinet låt det koka in, späd med buljong under omrörning tills nästan all vätska kokat in. Ta bort kastrullen från pannan eftersom riset efterkokar lite.
 5. Tillsätt smör och ost. Smaka av med salt och svartpeppar.
 6. Ställ tillbaka risotton på plattan och vänd ner resten av svampen.
 7. Vid serveringen strör du över lite flingsalt, riven ost och ringlar över olivolja.
 
Vintips: En av mina favoritdruvor är Kékfrankos/Blaufränkisch. En druva som som i sina bästa stunder är en kombination av det bästa från Pinot Noir och Nebbiolo. Producenten Weninger är en av de främsta i Ungern och har odlingar på båda sidorna om gränsen mellan Ungern och Österrike. Min rekommendation är att beställa och prova båda dessa viner för att jämföra och känna skillanden/likheterna.
Weninger Balf Kékfrankos 2012 (varunr 72656, pris 119,-) Ungern/Sopron
Weninger Hochäcker Blaufränkisch 2012 (varunr 169,-).Österrike/Burgenland
 
Smaklig måltid!

Smulpaj med blåbär

Publicerad 2015-08-09 12:00:00 i Allmänt,

Jag gillar att laga mat och baka efter säsong, så därför blir det ganska mycket svamp och blåbär för tillfället. Jag gillar att gå ut på morgonen eller kvällen och plocka lite blåbär som jag äter till frukost eller gör en dessert. Den senaste veckan har det blivit några smulpajer med blåbär och det här är väldigt enkelt att tillaga.
 
Ingredienser
5 dl blåbär
1 msk vetemjöl
3 msk rårörsocker
 
Till degen
2-3 krm vaniljpulver
3 msk rårörsocker
1 dl kokos
1 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
150 gram smör
 
Gör så här:
 1. Ta fram smöret, små bitar och låt det bli rumstempererat. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Lägg blåbären i en pajform eller liknande, strö över vetemjöl och rårörsocker.
 3. Degen: Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och jobba ihop till en fin smuldeg med fingrarna eller en elvisp. Lägg smuldegen över blåbären och grädda i mitten av ugnen 25 till 30 minuter.

 4. Servera med vispad grädde smaksatt med lite vaniljpulver och agavesirap.

Musslor kokta i stout

Publicerad 2015-08-08 10:00:00 i Allmänt,

Förra lördagen fick jag den där känslan "jag vill ha", vad jag ville ha var blåmusslor kokta i stout. Jag gillar att improvisera, men sökte lite inspiration på nätet och hittade det här receptet på Allt om Öl, som jag har modifierat lite.  I vanlig ordning är det råvarorna A och O, välj ekologiskt i den mån det är möjligt och framför allt koka i en riktigt bra stout, jag använde Hoppin Frog, som tyvärr inte finns på Systembolaget längre. Undvik de största kommersiella sorterna som Guinness utan försök hitta någon spännande svensk sort. För att få det perfekta mötet mellan malt och dryck, så har du samma stout i glaset som du kokar i.
Receptet räcker till fyra personer som förrätt eller två som varmrätt.
 
1 kg blåmusslor

 

1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 morot
1 msk koncentrerad fiskfond
1 lagerblad
2 dl vatten
3 dl stout
3 dl grädde
1,5 msk nypressad citronjuice
1 msk hackad persilja
smör  eller olivolja att steka i.
svartpeppar

 1. Skala o ch finhacka lök, vitlök och morot, fräs i smör eller olivolja 3-4 minuter.
 2. TIllsätt stout, vatten, fiskfond och lagerblad. Koka tills det återstår ca 3 dl.
 3. Skölj och skrubba musslorna, släng bort musslor som är öppna.
 4. TIllsätt grädde och koka ytterligare några rminuter.
 5. Lägg i musslorna i såsen och koka 2-4 minuter. Släng bort musslor som inte öppnar sig.
 6. Tillsätt persilja, citronjuice och smaka av med svartpeppar.
 7. Servera med en hembakad råg- och dinkelbaguett och majonäs/aioli (recept finns på bloggen).
Smaklig måltid!

Pasta med het tomatssås

Publicerad 2015-08-07 10:20:00 i Allmänt,

Det här är en av mina vegetariska vardagsfavoriter, som har hängt med mig hela mitt vuxna liv. Såsen kan göras både med färska eller krossade/passerade tomater. Om man anväder färska tomater, skålla dem och ta av skalet innan. Vill man ha såsen riktigt het, tar man bara en spansk peppar och lämnar kvar kärnorna. Jag använder numera kroatisk fuzipasta, men det fungerar lika bra med vanlig, men som alltid ju bättre råvaror ju bättre resultat. Det är bättre att satsa på en riktigt bra olivolja, den är visserligen dyrare, men i längden blir det marginellt. Vi har en riktigt bra ekologisk olivolja på vår webbshop chocodeli.se från Casa al Vento i Chianti Classico, beställ en flaska du kommer inte att ångra dig.
Det här receptet räcker till 3 vuxna, gör man dubbel sats kan så kan den överblivna såsen användas till att göra pizza eller varma mackor dagen efter.
 
 
 
Ingredienser
400-500 gram krossade/passerade eller färska tomater (Om jag anvädner krossade blir det Mutti, som är jättebra)
2 gular lökar
2-3 vitöksklyftor
2-3 röda spanska pepparfrukter
2-3 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1-2 tsk rörsocker (strösocker går bra i brist på annat)
Pasta
Olivolja
Riven parmesanost eller annan smakrik hårdost
Flingsalt
 
Gör så här:
 1. Finhacka lök, vitlök och pepparfrukter och fräs i olivolja 3-4 minuter.
 2. Tillsätt tomater, tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt sjuda 20-30 minuter på låg temperatur.
 3. Förbered pastan, koka den gärna al dente.
 4. Vid serveringen strö över riven ost, lite flingsalt och ringla över olivolja.
 
 
Vintips: Terreno Chianti Classico (varunr 2373, pris 101,-).
 
 
 
 
 
 

"Tillbaka från verkligheten" eller "Tillbaka till verkligheten" det är frågan?

Publicerad 2015-08-06 11:56:09 i Allmänt,

Ytterligare en sommar går mot sitt slut och en höst med många spännande projekt ligger framför mig. Jag har haft en lång ledighet detta år, den började den 12. juni och jag börjar inte om att jobba "på riktigt" förrän den 24. augusti. Den här sommaren har varit underbar på många sätt och vis, visst det har inte varit gassande sol och värme, men jag har umgåtts med familj och vänner, ätit och druckit gott, tränat, varit ute i skogen, behövs det något mer för att vara lycklig?
 
När jag jobbar lever jag väldigt intensivt och de senaste åren har jag slarvat med träningen, jag har varit "periodare". Jag har varit rätt duktig på att röra på mig när jag har varit på resande fot, men hemma har det varit lite sämre med träningen och det straffar sig när man kommer i min ålder, "vågen tittar ilsket på mig", rygg, höfter och axlar värker på grund av obekväma arbetsställningar. Jag konstaterade kallt i våras, det måste till en långssam livsstilsförändring och det bästa är att börja på semestern.
 
 
 
Den 3. juli drog jag i gång med rockringen, 15 minuter per dag, den 5.juli började jag promenera 60 minuter per dag som avslutades med 10 minuters stretching. Sedan dess har jag missat två pass med rockringen och en promenad. Resultatet? Min aldrig så sinande energi har fått ytterligare ett tillskott, jag sover bättre, "vågen ler mot mig" och rygg, höfter och axlar känns  mycket bättre, men det bästa av allt mina 85-90 minuters träning varje dag har blivit en vana, något jag inte kan vara utan och det är en investering i framtiden. Jag vill uppleva min dotters 50 årsdag år 2060 och dela en flaska Penfolds Grange med henne och då gäller det att sköta kroppen.
 
Ett annat intressant experiment denna sommar var 12 dagars vila från nätet som växte till 14 dagar, jag tittade på mejlen, svarade på några viktiga meddeladen på messenger, jag var på nätet max 45 minuter på 14 dagar och dessa dagar "Var jag i verkligheten" och bara njöt, men allt har sitt slut. Mitt jobb är i första hand utbildning inom mat och dryck, då är Instagram, Facebook m.m. några av de kanaler jag använder för att marknadsföra min verksamhet, så för mig är det också en verklighet. Så svaret på frågan "Tillbaka från verkligheten" eller "Tillbaka till verkligheten" är jag är alltid i verkligheten, skillnanden är att det finns olika verkligheter.
I och med detta är jag tillbaka på bloggen, det blir recept, dryckestips, matrecensioner och en massa läsvärt fram tills dess att jag återvänder till "ledighetsverkligheten" i december.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela