Erik Grödahl

Två prisvärda bubbel

Publicerad 2014-02-03 21:43:54 i Allmänt,

Får jag välja så blir det självklart Champagne, men det finns en del bra alternativ.
 
La Vida al Camp från regionen Katalonien är en Cava med inspiration från "Cabaler" Jaume Raventós bok från 1898, där han delar med sig av sin barndoms upplevelser på gården Sant Sadurni d'Anoia. Detta fräscha Cava är gjort på 45 % Macabeo, 45 % Xarel-lo och 10 % Parellada.
 
 
La Vida al Camp (varunr 7776, pris 131,-) är en perfekt start på kvällen, för att få lite katalansk känsla servera med oliver, gärna av sorten Arbequina.
 
 
Simonsig Kaapse Vonkel Brut (varunr 7603, pris 137,-) är en annan favorit, görs enligt Cap Classique metoden, vilket är den sydafrikanska beteckningen på den traditionella metoden (tidigare Champagnemetoden), detta bubbel är gjort på de tre Champagndruvorna Pinot Noir (50 %), Chardonnay (48 %) och Pinot Meunier (2 %).
 
 
 
Fruktsyran är inte så aggressiv och den upplevs ganska mjuk i munnen. Lite färska räkor alternativt frysta av bra kvalitet tillsammans med hemlagad majonnäs och nybakt bröd, så är även den kvällen i hamn.
Simonsig Kaapse Vonkel Brut kan med fördel lagras ytterligare fem år.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela