Erik Grödahl

Favorit från Kalifornien, krabbkakor

Publicerad 2014-02-19 07:22:48 i Allmänt,

Dagar med välfyllt program under vår resa till San Francisco, Sonoma och Napa Valley medförde att bloggen fick vila förra veckan, däremot samlade jag på mig en hel del goda recept som jag kommer att dela med mig av.
 
En rätt som vi serverades flera gånger var krabbkakor gjorda på nattens fångst, fantastiskt gott. Har Ni inte möjlighet att få tag på färsk krabba fungerar det bra med fryst.
 
Den här bilden är från i maj 2013 när vi firade att Sofia
hade kommit hem från sin vandring i Frankrike/Spanien. 
 
Krabbiffar
 
Det här behövs till fyra personer:
1/2 krm saffran
1 tsk Cognac eller Armagnac
3/4 dl potatis
400 gram krabbkött
4 salladslökar eller en liten purjolök
2 msk smör
1 msk finhackad spansk pepparfrukt
1 msk finhacka citrongräs eller rivet skal från lime
3 stora ägg
1 1/2 tsk salt
Smör till stekning
 
Saffransmajonäs
2 dl hemlagad majonäs
1/2 krm saffran
2 msk hackad dill
 
Tillbehör
Ruccolasallad
 
Gör så här:
  1. Blanda ½ krm saffran med konjak. Låt stå.
  2. Sås. Blanda ½ krm saffran med majonnäs och dill. Låt stå ett tag så saffranet löser sig.
  3. Koka potatisen. Pressa och låt svalna.
  4. Finfördela krabbköttet.
  5. Skiva salladsöken och fräs den i smör. Tillsätt pepparfrukt och citrongräs och låt det fräsa med en stund.
  6. Blanda potatis, krabbkött, lökblandningen, ägg och smaka av med salt.
  7. Forma 14-16 biffar. Stek dem några minuter på var sida på medelstark varme.      Servera dem varma med saffransmajonnäs och rucolasallad.

Vintips

 

 

Vi brukar dricka bubbel, men på resan serverades vi vin gjort på Chardonnay, ett tips är Kendall-Jackson Vintner's Reserve Chardonnay (nr 72747, pris 171,-), finns den inte på ditt Systembolag, så kan du beställa hem den via systembolaget.se och den levereras inom fyra dagar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela