Erik Grödahl

Med MS Superstar över finska viken

Publicerad 2012-03-04 10:24:34 i Allmänt,

I dag åker vi med MS Superstar som lämnade Helsingfors klockan 10.30 med destination Tallinn, så länge avresan är från Helsingfors är det mesta sig likt oberoende av klockaslag och dag, alltså det ser likadant ut en söndag klockan 08.00 som en torsdag klockan 13.  Det går ungefär 15 båtar från Helsingfors varje dag och de flesta är välfyllda.Köerna i barerna är långa och borden är välfyllda. Dagsresenärerna konsumerar stora mängder Saku, A Le Coq, Jägermeister, Irish Coffee och Longdrinks och ljudnivån stiger för varje minut. För de flesta är detta en kombinerad party- och inköpstripp. Väl framme i Tallinn lämnar de flesta aldrig hamnområdet de bunkrar upp med öl, longdrinks, vodka och fyller sina kärror, kanske hinner de med en matbit och ytterligare någon öl innan de tar båten tillbaka. De som lämnar hamnen tar sig kanske till ölbuffén, ungefär 10 minuters promenad bort, där du kan dricka hur mycket A Le Coq du vill för endast 10 euro mellan klockan 10 och 16.

 Väl ombord på båten fortsätter det i samma stil alkoholkonsumtion, kanske lite dans, karaoke och den obligatoriska buffén där öl och vin ingår.

Det här låter som en ungdomsresa, merparten av de resenärerna har passerat 50 med råge, jag blir inte förvånad när jag läser att över 60 procent av all alkohol som konsumeras i och omkring Helsingfors är inköpt i Estland. De finska resenärerna är bra för den estniska ekonomin, synd bara att så många av dem missar så mycket av allt det bra som finns att se och göra i Estland, men den resan skall jag dela med Er.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela