Erik Grödahl

Matsedel och dryckeskola

Publicerad 2012-03-26 22:18:34 i Allmänt,

Det har kommit önskemål från flera av Er som läser bloggen att Ni skulle vilja ”hjälp” med en veckomatsedel. Från och med vecka 14 kommer jag att publicera en veckomatsedel. Matsedeln kommer att läggas ut söndag kväll varje vecka.

Jag kommer att jobba efter principen att dela med mig av de recept vi har provat under veckan. Fokus kommer att ligga på ekologiska/biodynamiska produkter och recepten skall enkelt gå att anpassa för familjer där det finns laktosintolleranta och andra typer av allergier.

Tanken är att det skall vara lättillgängliga råvaror. Ett par av rätterna skall gå att förbereda dagen innan, så att det går fort att göra iordning när Ni kommer hem från jobbet och skall iväg själva eller med barnen på träningar och dylikt. Oavsett om Ni har en lugn eller hektisk tillvaro skall Ni ha möjligheten att äta god, lättlagad och näringsriktig mat.

Jag kommer att presentera fyra s.k. vardagsrätter utifrån mitt sätt att se det samt en trerätters inför helgen.

Jag hoppas kunna inspirera Er till att äta mer omväxlande och även öppna Era ögon för mångfalden inom dryckens värld oberoende om det är öl, vin eller alkoholfritt.  När det gäller dryckerna kommer det att bli en dryckeskola, där jag Ni på det teoretiska planet skall få göra en djupdykning bland världens drycker och även få tips på praktiska provningar som Ni kan göra på egen hand.

Jag ser fram emot att ta Er med på denna mat och dryckesresa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela