Erik Grödahl

Går tiden fortare nu än förut?

Publicerad 2012-03-29 23:49:56 i Allmänt,

Jag har minnen från min gymnasietid att tiden gick så oerhört sakta, jag strök dagarna i elevkalendern 50, 49, 48 och tiden fram till jullovet eller sommarlovet kändes som en evighet.Någon gång efter det att jag fyllde 20 började visarna snurra snabbare och jag tror det var i samband med det jag slutade att använda armbandsur, jag vill inte se hur fort tiden gick.

Nu känns det lite som måndag-söndag, måndag-söndag hela tiden, det är svårt att stanna av och reflektera över vad som händer i tillvaron, det får jag nog skjuta upp till sommaren, en sommar som känns långt borta just nu när snöflingorna faller mot backen, det är nästan lite julstämning i Piteå i kväll.

Jag sitter just nu och planerar in vårens aktiviteter och inser att från andra hälften av april till och med mitten av augusti kommer Piteå för mig att vara som Kapstaden för Holländarna på 1600-talet, en bunkringsstation. Förutom en intensiv avslutning på läsåret vankas det  vinprovningar i bl.a. Järfälla, Åkersberga, Saltsjöbaden, Södertälje och Huddinge, styrelsemöte och årsmöte i Stockholm, internationellt utbyte i Kandalaksha och Krakow, den traditionella Estlandsresan med EC3C kring Kristi himmelfärds, känns riktigt bra att jag får vara hemma 10 dagar i juni innan sonen och jag styr mot Kiev och Fotbolls-EM.

När vi väl är hemma från Ukraina, åker Sofia, Elizabeth och jag vidare mot Estland och fem veckors semester, sen är det Nolia och vi hinner precis hem innan läsåret 2012/13 startar upp.

Slutsatsen är tiden går inte fortare, det är jag som går fortare, i morgon köper jag nytt armband till mitt armbandsur, med det på armen kanske jag börjar reflektera över tiden, fast det blir först på måndag, i morgon åker jag till Stockholm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela