Erik Grödahl

Det är bara att konstatera att min fru har rätt

Publicerad 2012-03-15 22:23:21 i Allmänt,

Det är bara att konstatera att min fru har rätt

En bit in på andra perioden i matchen mellan Djurgården och Rögle blir en Djurgårdspelare tacklad och det blir handgemäng mellan två spelare som börjar slå på varandra. Sofia tittar upp och frågar mig varför tittar du på den här idiotiska sporten, de är ju ointelligenta, du är ju en intelligent människa och skall inte titta på det här. I det läget var det alldeles för mycket nagelbitande och nervositet för att reflektera över vad hon sade, men ju längre matchen lider och ju mer tafatt Djurgården agerar inser jag att hon har alldeles rätt.

Genom åren har jag tittat på en hel del ishockey, men för mig har det handlat mer om kärleken till Djurgårdens klubbmärke än själva sporten. Jag är en fotbolls och vintersportmänniska i första hand. Fotbollen har passningsspel och kan vara fantastiskt vackert att se, men med fel lag på planen kan det också vara oerhört tråkigt.

I mina ögon saknas det vackra i hockeyen, det är pucktransporter, lyfta in pucken i motståndarens zon och sen in och jaga, höga klubbor, haka motståndaren, men framför allt så har antalet livsfarliga tacklingar ökat de senaste åren. På isen kan du få ett matchstraff och några matchers avstängning för något som i det civila samhället kan ge fängelse. Vart finns logiken. Min tanke var att som supporter följa och stötta Djurgården i denna kvalserie, ja självklart skall jag stötta dem, men jag kan konstatera att min kloka och älskade Sofia har rätt, det händer mycket på isen som är idiotiskt och oacceptabelt, så nästa gång jag är hemma och det är match skall jag socialisera med henne istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela